Korona ohjeet

Kun tulet jumppatunneille, noudathan yleisiä valtakunnallisia korona ohjeita. 

Vantaa suosittelee vahvasti  maanantaista 2. marraskuuta 2020 alkaen kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä hallinnoimissaan sisäliikuntatiloissa. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi. Esim. Havukosken koulun vahtimestari tulee valvomaan sisääntulijoita.

Hallitus antoi lokakuussa suosituksen, että koronan kiihtymisvaiheessa korkean tartuntariskin ryhmäharrastustoiminta keskeytettäisiin, mikäli turvallisuutta ei voida taata. Kunnon piirin tunneista ainoastaan sähly voidaan katsoa sellaiseksi ja sitäkin voitanee pienellä porukalla pelata. Kunnon piirin tunneilla ovat osallistujamäärät olleet alhaisia ja koulukohtaisten ohjeiden mukaisesti toimien kontakteja voidaan välttää. 

Koulukohtaiset ohjeet ryhmien kohtaamisen vähentämiseksi:

Havukosken koulu

Saliin sisään ulko-oven puoleisesta (vasemmasta) ovesta ja oikeasta ulos. Samoin välinevarastoon vasemmasta sisään, oikeasta ulos.

Kytöpuiston koulu:

Jälkimmäisellä tunnilla odota käytävällä tai taaimmaisessa pukuhuoneessa, jonka kautta sisään saliin. Miehet voivat käyttää keskimmäistä pukuhuonetta molemmilla tunneilla.

Rekolan koulu:

2. tunnin osallistujat odottavat portaikossa ja tunnin päätyttyä menevät sisälle näyttämön kautta portaiden yläpäästä. 1. tunnin osallistujat odottavat, kunnes portaikko on vapaa. 

Havukosken nuorisotalo:

Edellinen ryhmä ryhmittyy salin toiseen reunaan tunnin lopussa. Seuraava ryhmä tulee sisään toiseen reunaan ja sitten vasta ensimmäinen ryhmä lähtee pois tai sitten edellinen ryhmä odottaa pukuhuoneen puolella; sen mukaan miten on sovittu. Ohjaaja ohjeistaa tarkemmin.

Yleiset ohjeet:

  • Käsien pesu saippualla aina ennen saliin tuloa. Salissa on myös käsidesiä.
  • Lainavälineen saa halutessaan puhdistaa ennen omaa käyttöä tarjolla olevalla aineella (ei käsidesillä) ja talouspaperilla.
  • Omassa käytössä olevan lattia-alueen saa samoin puhdistaa.
  • Voit käyttää hansikkaita.
  • Oma alusta.
  • Hikipyyhe on suositeltava.
  • Puhdista kädet taas uudestaan heti salista poistumisen jälkeen.
  • Älä tule tunnille, jos on vähäisiäkään flunssaoireita.