Seniorijaosto

Hyvä Raikkaan Seniorijaoston jäsen

Syyskausi 2023 päättyi yhteiseen joulupuurojuhlaan Teräsvaarisalissa 7.12.2023 ja paikalla oli todella mukavasti, yhteensä 58 henkilöä. Mukaan oli kutsuttu myös TUL Uudenmaan piirin muiden jäsenseurojen jäseniä ja Korsosta oli vierailijoina Korson Eläkeläisten jäseniä.

Kun luet postin tuomaa tai sähköpostilla saamaansi jäsenkirjettä, on joulunaika jo takanapäin ja edessä on uusi vuosi 2024 ja samalla ilmassa on suurta odotusta tulevan suhteen. On tietenkin vaikea vastata siihen, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Uskomme kuitenkin, että kiinnostus osallistua liikuntaryhmiin pysyy vähintään ennallaan, ellei jopa kasva tulevana vuonna. Panostamme yhteiseen tekemiseen, jossa jokaiselle on tarjolla jotain oman kunnon ja kiinnostuksen mukaisesti.

Ikäinstituutin teemavuosi 2024 ”Muista minut” kutsuu kohtaamaan lähimmäisiä. Vastaavasti Luontoliiton teema vuonna 2024 on ”Muuttuva metsä”. Rekolan Raikkaan seniorien toiminta on juuri tätä: Kohtaamme lähimmäisiämme liikuntaryhmissä ja näemme eri ulkotapahtumissamme sen, miten luonto muuttuu. Meistä jokainen voi kutsua kaverin mukaan, houkutella liikuntaryhmiin ja olla kaikin tavoin mukana kaikessa toiminnassa. Toisen kanssa keskustelu ja asioista kertominen on paras tapa viestiä, olla lähellä ja pyytää mukaan niin, että kukaan ei jää yksin.

Muutamia poimintoja tulevasta: Syyskaudella ei ollut yhteisiä kävelytapahtumia. Tavoitteena on järjestää muutamia yhteisiä kävelyjä kevään aikana. Pakkasjuhlaa vietetään poikkeuksellisesti helmikuussa, 14.2.2024 Puistokulmassa ja teemana on ”Ystävä”. Pääjärjestelyvastuu on Raikkaan senioreilla. Kenet sinä haluat kutsua mukaasi ao. tilaisuuteen? Tapahtumasta tarkemmin TUL Uudenmaan piirin jäsenkirjeessä nro 1/2024. Kesäkaudella jatkuu puistojumppa Rautkallion kentällä maanantaisin klo 13–14 yhteensä kuusi (6) kertaa kesän aikana. Salonsaareen ollaan suunnittelemassa lyhyttä, keväistä lomaa joko viikolla 21 tai 22. Tästä tulee erillinen tiedote, kun päivämäärät ovat selvillä. Kesäteatteriretkellä Heinolaan torstaina 25.7.2024 menemme katsomaan Vielä ehtii -esitystä, jossa näyttelevät Heidi Herala, Sinikka Sokka ja Jaana Saarinen.

Senioripäivät 2024 toteutetaan tänä vuonna Visby-risteilyllä. Päivistä tulee erillinen tiedote, koska emme ole voineet varata vielä matkaa Viking Linelta. Alustava ajankohta on kesäkuun puolivälissä. Lomien jälkeen meillä on Kuusijärvitapahtuma keskiviikkona 21.8.2024. Lokakuussa 10.10.2024 järjestetään Puistokulmassa ”Ikäihmisten Hyvinvointimessut”. Tapahtumien suunnittelu aloitetaan tammikuussa 2024, ja niistä  tiedotetaan erillisellä tiedotteella ja jäsenkirjeessä nro 2/2024, johon pyritään saamaan päivitetty tieto syksyn tapahtumista. Teemme yhteistyötä muiden TUL Uudenmaan piirin jäsenseurojen kanssa tapahtumien suunnittelussa ja järjestelyissä.

Raikkaan seniorijaostolle on tarjottu toimitsijatehtäviä SM-Hiihdoissa Hakunilassa 2. - 4.2.2024. Jos sinulla on aikaa ja kiinnostusta, ota Esko Lerssiin yhteyttä, puhelin 0400 507559. Tavoitteena on saada hyvä ja mahdollisimman suuri ryhmä, jolloin voimme jakaa työt neljän (4) tunnin vuoroihin tehtävien jakaantuessa sopivasti päivän aikana. Näin myös jokaisella toimitsijalla olisi mahdollisuus seurata kisoja paikan päällä ollessaan tauolla toimitsijan tehtävistä.

Esko ja Paula

Jäsenkirje nro 1/2024 on lähetettty jäsenille joko sähköpostilla tai kirjeitse. Näin kaikilla on tieto liikuntaryhmien alkamisesta viikolla 2, joka on maanantai 8.1.2024. TUL Uudenmaan piirin veteraanijaoston jäsenkirje postitetaan erillisenä kirjeenä. 

*******************************************************************************


JAOSTON LYHYT ESITTELY


Rekolan Raikkaan seniorijaosto on toimiva, energinen jaosto, jonka voimavarana on innostunut ja osallistuva jäsenistö. Jäseniä on tällä hetkellä noin 65 henkilöä, joista aktiivisessa toiminnassa on reilut 50.

Seniorijaosto järjestää vuoden aikana muutamia jaoston yhteisiä tilaisuuksia, joissa tiedotetaan tulevista asioista sekä suunnitellaan tulevia tapahtumia. Samalla on aikaa keskustella toisten kanssa rauhassa ja tavata eri liikuntaryhmien jäseniä. Näihin tilaisuuksiin olet tervetullut myös ystävän kanssa vaikka hän ei olisikaan Rekolan Raikkaan seniorijaoston jäsen.

Seniorijaoston jäsenet osallistuvat innokkaasti oman jaoston liikuntaryhmiin, joita on maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin sekä perjantaisin. Kesä- ja elokuussa järjestetään ulkojumppaa, joka on maksutonta toimintaa. Myös yhteisiä kävelyretkiä järjestetään muun toiminnan ohella. Teatterikäyntejä on jopa kerran kuukaudessa. Osallistutaan tai järjestetään yhdessä muiden TUL:n seniorien kanssa yhteisiä tilaisuuksia ja tapahtumia, esimerkiksi kesäteatteriretki Heinolaan ja Kuusijärven ulkoilupäivä.

Vuonna 2024 jatketaan yhteistoimintaa TUL:n Uudenmaan piirin seniorien ja Kontulan eläkeläisten kanssa. Yhteyshenkilönä toimii toiminnanjohtaja Ville Hautakangas.

TUL Uudenmaan piirin veteraanijaoston toiminnassa ovat mukana jäseninä Paula Kaunismäki, Esko Lerssi ja  Jaakko Vastamäki. Paula Kaunismäki on myös TUL Uudenmaan piirihallituksen jäsen.

Lisää kuvia pääset näkemään kuvagalleriasta! :)