Seura

Lyhyt katsaus seuran historiaan:

Rekolan Raikas on vuonna 1929 perustettu urheiluseura. Alusta asti seuran tarkoituksena on ollut toimia yleisseurana ja hankkia laajalla lajivalikoimalla harrastajia riveihinsä. Tietyt lajit ovat aina olleet vahvoilla toiminnassa, mutta uusiakaan lajikokeiluja ei ole kaihdettu. Seuran alkutaipaleella toiminta rakentui paljolti hiihdon ja yleisurheilun ympärille. Vaihtelua ja kokeiluja ovat tuoneet mm. shakki, golf, triathlon, salibandy, pesäpallo, jalkapallo, nyrkkeily, voimailu ja painonnosto, uinti sekä pöytätennis. Näistä lyhyistä lajivierailuista triathlon toi myös kansallista sekä kansainvälistä menestystä ja teki Raikkaasta 1990-luvun Suomen parhaimpia triathlon seuroja. Triathlon, hiihdon ja yleisurheilun ohella ovat vastanneet seuran suurimmasta menestyksestä SM-tasolla.

Rekolan Raikas on Suomen Työväen Urheiluliitto TUL:n jäsen. TUL:n tavoitteena on huolehtia siitä, että kaikilla kansalaisilla olisi ikään, sukupuoleen, etniseen taustaan tai varallisuuteen katsomatta mahdollisuus harrastaa liikuntaa hyvässä seurassa omassa asuinympäristössään. TUL:n jäsenjärjestönä Rekolan Raikas pyrkii toteuttamaan tätä tavoitetta.

Rekolan Raikkaan toiminta-ajatuksena on toteuttaa Itä-Vantaalla TUL:n jäsenseurana liiton tarkoitusperiä ja toimia alueen näkyvimpänä seurana. Rekolan Raikas tuottaa ja järjestää vapaaehtoisvoimin alueen asukkaille monipuolista ja mielekästä harrastus-, kuntoliikunta- ja kilpailutoimintaa yleisurheilussa, hiihdossa, lentopallossa, lastenliikunnassa ja -voimistelussa, aikuisten kuntoliikunnassa sekä senioritoiminnassa.

Esittelyä seuran lajeista:

Rekolan Raikkaan miesten istumalentopallojoukkue perustettiin kaudelle 2021–2022 saavuttaen SM-pronssia ja joukkue jatkoi kaudelle 2022–2023 voittaen SM-hopeaa. Kaudelle 2023–2024 lähdettiin toiveikkaina kirkastamaan mitalia. Sekavuoron harjoitusaika on perjantaisin Leppäkorven koululla Korson toimipisteessä, uimahallin salissa ja miesten SM-vuoro keskiviikkoisin. Yhteyshenkilö Juha Kärkkäinen.

Rekolan Raikkaan Kuntojaos on järjestänyt monipuolista ja laadukasta kuntoliikuntaa aikuisille vuodesta 1988 lähtien, Kunnon piirin nimellä vuodesta 1990. Tarkkaan suunnitellulla tuntitarjonnalla, sekä ohjaajien jatkuvalla kouluttautumisella taataan turvalliset, tehokkaat ja oikeaoppiset tuntikokonaisuudet. 

Lastenliikunta- ja voimistelujaosto: Rekolan Raikkaassa harjoittelee tällä hetkellä 6 joukkuevoimistelujoukkuetta, joista nuorin esiintyy tulevana syksynä ensimmäisen kerran Stara -tapahtumassa, vanhin joukkue on yli 35-vuotiaiden sarjassa kilpaileva Ruusut. Seurassa tarjotaan myös lastenliikuntaryhmiä ja matalan kynnyksen voimistelun alkeet ryhmässä, jossa voi tutustua upeaan lajiimme ja harjoitella ilman kilpailuita. 

Raikkaan parhaat yleisurheilijat kuten Helmi Köykkä, Aino Tengvall ja Anna-Maj Vierikko ovat kestävyyslajeissa ikäluokkansa kärkitasoa Suomessa. Nuoremmista urheilijoista SM-tasolla kilpailevat Konsta Pitkänen ja Lauri Niemi. Seuran yleisurheilukoulu ja urheilukoulu
kasvattavat koko ajan uusia urheilijoita.

Pitkän linjan seuratoimijoita

Nykyään puhutaan paljon siitä, että pitkäaikaista sitoutumista edellyttävään yhdistystoimintaan on vaikea löytää ihmisiä. Raikkaassa on mukana monia pitkän linjan seuratoimijoita, joista moni on tullut seuran toimintaan mukaan oman tai lasten urheiluharrastuksen myötä. Yksi heistä on Sini Seemer, joka aloitti yleisurheilun Rekolan Raikkaassa 1980-luvun lopulla ja siirtyi myöhemmin yleisurheilukoulun ohjaajaksi. Kuluvana syksynä myös Sinin poika aloitti Raikkaan urheilukoulussa äitinsä ohjauksessa. Sini on lisäksi toiminut seuran hallituksen sihteerinä yli 20 vuoden ajan.

Jonna Rauta on aloittanut joukkuevoimistelun Rekolan Raikkaassa alakouluikäisenä 90-luvulla. Oman voimistelu-uran jälkeen oli luonnollista jatkaa rakkaan lajin parissa valmentajana, jossa tehtävässä hän on toiminut jo miltei 20 vuotta. Valmentajana hän on saanut tehdä töitä upeiden ihmisten ja siskonsa kanssa, tutustua upeisiin lapsiin. nuoriin ja heidän perheisiinsä. Hän on valmentanut Syrenia -joukkuetta 17 vuotta ja siinä ajassa pienistä voimistelijoista on kasvanut upeita nuoria naisia. Sanomattakin on selvää, että 17 vuoden aikana kiintymyssuhde näihin voimistelijoihin on todella suuri. 

Rekolan Raikkaassa hän toimii tällä hetkellä voimistelujaoston puheenjohtajana ja lisäksi hän on seuran hallituksen jäsen. Valmennus ja seuratyö ovat hänelle tärkeä harrastus, jonka kautta hän on saanut aivan upeita muistoja ja onnistumisia. 

Joulujuhlassa 17.12.2023 palkittuja:

Vuoden joukkue Syrenia

Upea Syrenia joukkue on voimistellut yhdessä 17 vuoden ajan. Tällä hetkellä joukkueessa voimistelee 7 voimistelijaa. Nykyään joukkue harjoittelee kerran viikossa ja kilpailee harrastesarjassa.

Joukkueella on pitkä historia yhdessä. Tytöt ovat treenanneet tavoitteellisesti ihan lapsesta saakka. Tavoitteellinen harjoittelu on tuottanut tulosta ja joukkue on voittanut voimisteluliiton kilpasarjojen mestaruuskilpailuissa yhteensä 3 kultamitalia ja yhden hopeamitalin. Lisäksi joukkueella on lukuisia TUL:n mestaruuksia niin kilpa- kuin harrastesarjassa. Tällä hetkellä, ehkäpä voi olla, että keväällä ei nähdä joukkuetta voimistelemassa yhdessä, mutta toivottavasti vielä joskus joukkue palaa yhdessä treenisalille ja jumppamatolle.

Raikas Nuori Julia Yli-Seppänen

Julia on aloittanut seurassamme 3-vuotiaana pienenä voimistelijana ja voimistellut Syrenia -joukkueessa sen perustamisesta lähtien, 17 vuotta. Julia valmentaa 8–10-vuotiaiden Sire -joukkuetta yhdessä muun valmennustiimin kanssa. Lisäksi syksyn aikana Julia on ottanut vastuualueeseen voimistelujaoston sosiaalisen median. Julia on loistava esimerkki siitä miten pienestä voimistelijasta saadaan seuraan kasvatettua oman uran jälkeen uusia työntekijöitä. 


Yhteystiedot

Rekolan Raikas ry

Rasinkatu 14 C

01360 Vantaa

Kotisivu: www.rekolanraikas.fi

Tilinumero: Nordea FI80 1506 3007 2002 57

Y-tunnus: 0197095-7

Yhdistysrekisteritunnus: 15.805
Tietosuoja

Käsittelemme henkilötietoja tietosuojasäännösten ja muun lainsäädännön mukaisesti. EU:n tietosuoja-asetusta sovelletaan 25.5.2018 alkaen ja asetus koskee Rekolan Raikasta ja sen jaostoja, joiden toimintaan sisältyy henkilötietojen käsittelyä.

Rekisterinpitäjä on Rekolan Raikas ry, rekisteriä ylläpitää seuran taloudenhoitaja Eki Haapomaa, sähköposti eki.haapomaa (@) gmail.com

Tutustu tietosuojaselosteeseemme tässä.