Kansainvälinen Naistenpäivä 8.3.2024

Kansainvälinen Naistenpäivä 8.3.2024 Kirnussa oli onnistunut tilaisuus. Paikalla olleet niin esiintyjät kuin yleisö viihtyivät ja nauttivat hyvästä ohjelmasta ja tarjottavista.

Vieraskirjan mukaan juhlaan osallistui 248 henkilöä, vapaaehtoisia toteuttamassa päivää oli yhteensä 28 henkilöä, valmiiksi katettiin 350 kuppiparia, tehtyjä vapaaehtoistunteja kertyi 242 ja 34 pöytäliinaa on pesty juhlien jälkeen.

Raikkaan senioreista paikalla oli vapaaehtoisina, Jaakkot, Pirjo, Kristiina, Seija ja Paula

Pakkasjuhla 14.2.2024 Puistokulmassa

Osallistujia oli 29, joista kolme oli esiintyjää: Hanna sekä Eko & Velkka ja

Kiki avasi tilaisuuden, Esko oli sairaana ja siksi soviteltiin niin, että kahvin aikana pojat soittivat. Seuraavaksi Hanna esitti runoja ja Harri veti tietokilpailun. Eko & Velkka soittivat vielä muutaman kappaleen ja tilaisuus päättyi TUL:n marssiin.

Vantaan SM-Hiihdot 2024

SM-hiihdot olivat 2.-4.2.2024 Hakunilassa. Hiihtokisatalkoot menivät hyvin Rekolan Raikkaan seniorien osalta.  Senioritoimitsijoiksi oli ilmoittautunut 17 hlöä ja neljällä oli järjestysmieskortti.

Kisat avattiin perjantaina 2.2.2024 juhlallisesti. Paikalla oli Vantaan kaupunginjohtaja, Hakunilan kirkkoherra, Vantaan kaupungin edustajia sekä luettiin Tasavallan Presidentin kisatervehdys. 600 koululaista sai viettää kivan perjantaipäivän katselemalla aurinkoisessa säässä hiihtokisoja perjantaina 2.2.2024.

Joulupuuro 7.12.2023 Teräsvaarisalissa

Rekolan Raikkaan seniorijaoston järjestämälle joulupuurolle osallistui yhteensä 58 henkilöä. Mukana oli myös TUL Uudenmaan piirin muiden seurojen jäseniä sekä yllätysvieraina Korson eläkeläisiä. Ritva Kima toivotti kaikki tervetulleiksi ja Esko Lerssi kertoi omassa osuudessaan seniorijaoston toiminnasta.

Tilaisuudessa julkistettiin Raikkaan seniorien Vuoden 2023 Seniori Pertti Hampinen. Hän on urheilullinen, hyvä esimerkki nuoremmille, energinen ja ahkera liikkuja.

Tietenkin oli myös arpajaiset, joissa voittona oli kolme tuotekoria.

Merkkipäivämuistaminen 30.11.2023 Teräsvaarisalissa

Rekolan Raikkaan seniorijaosto järjesti vuonna 2023 ensimmäisen kerran syntymäpäiväonnittelutilaisuuden, jossa onniteltiin toimintavuoden aikana 70-, 75-, 80-, 85- ja 90-vuotispäiviään viettäneitä yhteisellä kahvihetkellä.  Mukaan kutsuttiin myös kaikki yli 85-vuotiaat jäsenet. Kutsuttuja oli 22 henkilöä. Tilaisuus oli lämminhenkinen. Tarjolla oli kakkukahvit ja juhlittavat kukitettiin kotiinlähtiessä. 

Kisakeskus torstaina 26.10.2023

Matkasimme, yhteensä 17 henkilöä, Kisakeskukseen Busmo Oy:n bussilla eli yhteiskuljetuksella. Perillä nautimme kahvit, sitten siirryimme liikuntasaliin. Ohjelmassa oli sisägurling ja sehän innostutti kaikkia. Pelasimme ja kilpailimme leikkimielisesti, mutta ihan tosissaan. Lounastauon jälkeen vuorossa oli jousiammuntaa. Se onnistui todella hyvin, koska napakymppejäkin tuli. Mutta sisägurling oli päivän "juttu" ja siksi sitä pelattiin vielä tovi ennen lähtökahveja. - Päivä oli onnistunut!

Kaupunkikävely perjantaina 20.10.2023

Henna Mäntyoja oli tehnyt hienon kaupunkikävelyreitin, jolla hän kertoi Helsingin historiaa ja reitin varrella katsasteltiin patsaita. Mukana neljä rohkeaa, sillä päivä oli sateinen ja tuulinen.

Hyvinkään Sveitsi, tiistaina 19.9.2023

Ville Hautakangas järjesti TUL Uudenmaan piirin senioreille päiväkävelyn Hyvinkään Sveitsin metsäpoluilla. Kävelyn jälkeen oli yhteinen lounas, joka oli todella herkullinen. Myös uiminen oli listalla. Matkat tehtiin kimppakyydeillä. Päivä ei ollut aurinkoinen, mutta tunnelma oli.

Mukana oli Ritva Kima, TUL Uudenmaan piirin senioreiden puheenjohtaja sekä 17 Raikkaan senioria. 

Syyskauden avaus, Teräsvaarisali 31.8.2023

Yhteiseen kahvihetkeen osallistui 26 henkilöä. Puheensorina oli täynnä kesäkuulumisia, sillä tauko tapaamisissa oli ollut kesän mittainen.

Esko Lerssi kertoi syksyn toiminnasta, liikuntaryhmistä ja toivotti kaikki tervetulleiksi tähän tilaisuuteen sekä osallistumaan liikuntaryhmiin, jokainen omien toiveiden ja kiinnostusten mukaisesti. Tuleva syksy on perinteisesti tapahtumarikas, niin liikunnallisesti kuin muussa tekemisessä.

Kuusijärvitapahtuma 23.8.2023 klo 13–15

Rekolan Raikkaan seniorit järjestivät elokuisen iltapäivän Kuusijärven uudella grillillä. Tarjolla oli edulliseen hintaan makkaraa, kahvia ja kahvipullaa sekä porkkanakakkua. Tilaisuuden avasi seniorijaoston puheenjohtaja Esko Lerssi ja TUL Uudenmaan piirin veteraanien tervehdyksen toi Kiki Kima. Vierailevina esiintyjinä olivat Rekolan-Koivukylän Eläkkeensaajien rivitanssiryhmä, jonka esitys aloitti ja tilaisuuteen iloisuuden, sillä sade hellitti. Esko Sarkasen luontopolulla oli 12 kysymystä, osa oli tuttuja ennestään, osaa oli muuteltu hieman. Kolmiotteluun, ketjunheitto, kuulan tarkkuusheitto ja muokattu mölkkypeli, osallistui 24 henkilöä. Uusi grillipaikka oli viihtyisä. Ja iltapäivä oli täynnä puheensorinaa, koska kesän jälkeen kaikilla oli paljon kerrottavaa.

Mukana tapahtumassa oli edustettuina Rekolan Raikkaan seniorien lisäksi Toukolan Teräksen, Jakomäen Pyryn, Helsingin Kotkien ja Leppävaaran Sisun veteraaneja.

Kiitos kaikille mukana olleille – Tapaamisiin vuonna 2024!

Heinolan kesäteatteri 26.7.2023: Tenorit liemessä

Teatteriretki Heinolaan oli kaikin puolin onnistunut retki, sillä matkat, esitys, väliaikatarjoilut sekä kaikkien osallistujien mukanaan tuoma kesäinen ja iloinen olemus tekivät päivästä mukavan. Lisäksi esitys vei mukanaan. Ja kukaan ei ollut myöhässä eikä kukaan eksynyt joukosta. 

Retkellä oli mukana 52 ikäihmistä edustettuina Rekolan Raikkaasta, Havukosken Eläkeläisistä, Koivukylä-Rekolan Eläkkeensaajista, Koivukylän Leijonista, Leppävaaran Sisusta, Jakomäen Pyrystä sekä Korson SPR:stä. - Näin toteutui yksi, usein esitetty toive: ollaan yhdessä eri seurojen jäsenet ja tullaan tutuiksi.

Hämeenkylän kävely keskiviikkona 31.5.2023, oppaana Harri Rinne

Lissu Mäkisen kertomana:

Tänään taas kotikaupunki tutuksi kierroksella. Vierailimme Hämeenkylässä ja Pähkinärinteessä.

Olli-Pekka Jokelan suunnittelema 1992 valmistunut Hämeenkylän kirkko, rakennettiin 1966 valmistuneen pieneksi jääneen kirkon ympärille.

Kirkkoa kutsutaan mm taidekirkoksi. Taideteokset sisätiloissa ovat taidemaalari Silja Rantasen ja kuvanveistäjä Martti Aihan käsialaa.

Vantaalla ei paljon vesistöjä ole, mutta Pähkinärinteestä löytyy Lammaslampi.

Kesäkauden 2023 puistojumppa alkoi maanantaina 29.5.2023

Päivä oli tuulinen, mutta sopivan lämmin. Johanna oli jo Rautkallion kentällä valmiina, kun jumppaajat saapuivat pikku hiljaa paikalle. Meitä oli näin ensimmäisellä kerralla ihailtavat 31 innoskasta kesäjumppaajaa. - Johannan jumppa oli todella hyvä - Kaikki jumppasivat innolla alusta loppuun aina välillä pitämällä vesijuomataukoja.

Jatkuu maanantaina 5.6. ja 12.6.2023, jonka jälkeen on kesätauko jatkuen elokuussa 14., 21. ja 28.8.2023.

Tule mukaan! Jumppa on maksuton ja kaverin voi pyytää mukaan. 

Salonsaari 25.-27.5.2023

Meitä oli Salonsaaren kahden yön yli lomalla 13 henkilöä: Anja, Esko, Jaakko (K), Jaakko (V), Malla, Matti, Osmo, Paula, Pertti, Pertti ja Tessu-koira, Pirjo, Sirkka ja Sisko.

Tulopäivänä, jonka aloitimme lounaalla, teimme kaikenlaisia pihahommia, kävimme tutustumassa lähiseutuun ja tietenkin naiset kävivät Lauran kaupassa. Lämmitimme puusaunan ja uskaliaat pulahtivat tai ainakin kastelivat itsensä järvessä. Perjantaina on mahdollisuus hierontaan. Marjatta-Säätiön asukkaita, vapaaehtoisia ja henkilökuntaa tuli perjantaiksi vierailulle Salonsaareen. Päivä oli sateinen, mutta siitäkin selvittiin. Perjantaina oli myös mahdollisuus saunoa puusaunassa ja päivävieraille lämmitetty palju oli halukkaiden käytössä myös illalla. 

Ennen kotiinlähtöä oli perinteiset kilpailut piha-alueella, mm. ketjunheittoa ja kuulan tarkkuusheitto. - Lomapäivät onnistuivat ja kaikille riitti sopivasti tekemistä ja yhdessä oloa toisten kanssa.

Myllytapahtuma 11.5.2023

Meillä oli tänäkin vuonna onnistunut Myllytapahtuma. Hieman jännityksellä valmistauduimme tapahtumapäivään, sillä sääennusteet lupasivat vielä viikkoa aiemmin sateista ja kylmää. Ilma alkoi kuitenkin hiljalleen muuttua lämpimämmäksi ja aurinkoisemmaksi ja sää suosi meitä loistavasti. Olimme turvallisilla vesillä.

Tapahtuman suunnittelu aloitettiin jo viime vuoden puolella, koska edellisen vuoden tapahtuma koronapandemian jälkeen veti väkeä ja meitä kertyi silloin paikalle reilut 100, pääosin ikäihmisiä. Tällä kertaa meitä oli paikalla esiintyjät mukaan lukien noin 150 loppukevään lämmöstä ja yhdessäolosta nauttivaa osallistujaa.

Mukana järjestelyissä olivat Marjatta-Säätiön lisäksi Rekolan Raikas, joka otti päävastuun. Lisäksi mukana olivat Rekolan-Koivukylän Eläkkeensaajat, Havukosken Eläkeläiset, Koivukylän Leijonat sekä Toimiva Koivukylä-Toimari ry. Rekolan seurakunta oli mukana tukijoukoissa.

Tapahtumaan oli haettu ja saatu Vantaan kaupungin paikallisen kansalaistoiminnan kohdeavustus. Tämä helpotti järjestelevää puolta, jonka tekijät ovat vapaaehtoisia ja jotka haluavat jatkaa Myllytapahtuman perinnettä vuosittain tietäen, että se merkitsee monelle mukavan iltapäivän muiden ikäihmisten kanssa. Tapahtumaan on helppo tulla, koska se on avoin ja maksuton. Tulevaisuuden uhkana on vain se, että järjestävän puolen tekijät ovat itsekin ikäihmisiä ja heidän voimavaransa alkavat hiipua. Tässä kohden herää kysymys, esitetään toive, että nuorempia tulisi mukaan toimintaan.

Maanantain jumpparit kävelyllä 

Maanantain jumpparyhmäläisiä oli yhteisellä kävelyllä maanantaina 8.5.2023. Reitti kulki Havukosken Vanhan Myllyn alueelta, jatkuen viljelyspalstoihin joen toiselle puolelle, sieltä uudelle kävelytielle Koivukylän väylällä sekä pieni pysähdys edesmenneen kaupunginjohtajan Erkki Rantalan muistoksi rakennetulle niitylle. Siellä suojellun männyn läheisyyteen,  kivituhkapintaisen polun päähän tuotiin tänä keväänä penkki. Siinä voi istahtaa ja katsella peltomaisemaa tai  ohikiitävää liikennettä. 

Foibekartanolaisten kanssa kävelyllä Rekolassa

Rekolan Raikkaan seniorijaoston yhteiseen kävelyiltapäivään Foibekartanolaisten kanssa  keskiviikkona 3.5.2023 osallistui yhteensä 38 kävelijää. Tapaaminen oli Rekolan urheilukentän parkkipaikalla, jonne tultiin kimppakyydeillä tai kävellen.

Ennen kävelyä Ritva Salmi kertoi lyhyesti Rekolan historiaa. Kävelyreitit muotoutuivat kävelyn ja keskustelun lomaan niin, että kaikki pysyivät mukana, nauttivat kävelystä ja kävelyn aikana puheenaiheet vaihtuivat. Päivän sää ei ollut paras mahdollinen, mutta kun kävelyn päätteeksi oli iltapäiväkahvit Rekolan Paahtimon Charlotta -kahvilassa, niin pienet viimat ja vesipisarat unohtuivat.

Pieni kahvila ei estänyt nauttimasta yhdessä olosta ja puheensorina lisäsi tunnelmaa. Kahvittelun jälkeen Ritva Salmi kertoi lisää Rekolan historiaa. Hän oli valmistellut hyvän historiikin. Mukaan tarttui monelle myös paikan päällä paahdettua ja jauhettua kahvia. Muutamilla oli hyvä syy ostaa, koska vieraita oli tulossa seuraavana päivänä.

Kotimatkat tehtiin kimppakyydeillä, paitsi kävellen tulleet. Ja ennen lähtöä laskettiin tarkkaan, että kaikki olivat mukana ja sitten vasta lähdettiin liikkeelle. 

Iltapäivä sai paljon kiitosta. Tämä oli erilainen kävelyiltapäivä, hyvin onnistunut sellainen.

Suomen Kansallismuseo - Gallen-Kallelan, ensimmäiset ja viimeiset teokset

TUL Uudenmaan piirin veteraanit viettivät mukavan hetken opastetulla kierroksella Suomen Kansallismuseossa tiistaina 14.2.2023. Opas oli todella hyvä ja hän kertoi taiteilijasta todella kiinnostavasti. Meitä oli ryhmässä 16 innokasta näyttelystä kiinnostunutta henkilöä. 

Lainaus Kansallismuseon esittelytekstistä: Kansallismuseossa nähdään Gallen-Kallelan uran viimeiseksi suurtyöksi jääneiden freskojen lisäksi myös nuoren, kaukokaipuuta poteneen Gallénin varhaisimpia piirustuksia.

Esillä on noin sata teosta ja esinettä: maalauksia, grafiikkaa, luonnoksia ja valokuvia. Näyttelyssä nähdään myös videodokumentti historiallisesta 3D-rekonstruktiosta Suomen paviljongista vuoden 1900 Pariisin maailmannäyttelyssä (Díaz-Kommonen ym. 2012).

Näyttelyn keskeiset teoslainat on saatu Kansallisgallerialta / Ateneumin taidemuseolta ja Gallen-Kallelan Museolta.

Hiihdon Suomen Cup Hakunilassa

Hakunilassa 11.-12.2.2023 oli hiihdon Suomen Cup, joka oli odotettu tapahtuma pääkaupunkiseudulla. Hiihdetyt matkat olivat lauantaina naisten ja miesten 10 kilometrin väliaikalähtökilpailut sekä sunnuntaina viestit perinteisellä hiihtotavalla.

Vantaan Hiihtoseuralla on ollut perinteisesti päävastuu SM-tasoisten hiihtokisojen järjestäjänä Hakunilassa ja apuvoimina, kuten mm. Raikkaan seniorit, ovat olleet vapaaehtoiset muista pääkaupunkiseudun urheiluseuroista. Näin oli myös tänä vuonna. Itse kilpailujen alkujärjestelyt olivat olleet sääolosuhteiden vuoksi haasteelliset. Jos oli ollut lumisadetta, sitä seurasi vesisade. Järjestelyissä pysyttiin kuitenkin aikataulussa. Vantaan kaupunki, joka oli Vantaan Hiihtoseuran yhteistyökumppani, oli saanut hyvin tykkilunta varastoon. Näin ladut saatiin hyvissä ajoin kuntoon. Koska kilpailut olivat pitkästä aikaa viikonloppuna, odotettiin runsaasti yleisöä niin katsomoon kuin ladunvarteen. Sääolosuhteet olivat hiihtokisojen aikana sopivan leudot, lauantaina myös aurinko lämmitti niin hiihtäjiä kuin yleisöä.

Sekä kilpailijat että Vantaa kaupungin ja Suomen Hiihtoliiton johto olivat erittäin tyytyväisiä kisojen järjestelyihin. Samoin Ylen selostaja Kimmo Porttila kiitti järjestäjiä sanomalla: “Maailmanluokan
meininkiä. Itse asiassa parempaa kuin useimmissa maailmancupeissa.”

Pakkasjuhla 18.1.2023

Uudenmaan piirin senioreiden pakkasjuhlaa vietettiin 18.1.2023 perinteiseen tapaan puistokulman alasalissa. Puheenjohtaja Ritva Kima avasi tilaisuuden ja kertoi kevään toiminnasta. Riku Ahola kertoi mm. Puistokulman käyttöasteen olevan hyvä ja toimintaa on kaikissa ikäryhmissä. Lounas on nyt tarjolla myös eläkeläishintaan. Yhdistyneen Uudenmaan piirin toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. Piirikokous on 15.4. Senioreille tarjotaan liikkumisen iloa - tapahtumia kevään aikana Kisakeskuksessa. Ville Hautakangas kertoi lihaskunnon ja kiertoharjoittelun tärkeydestä ja yhteistyöstä kuntokeskus Fressin kanssa. 

Puheiden, arpajaisten ja kahvituksen lisäksi ohjelmassa oli musiikkiesityksiä;
Kaisa Pudaksen kaunista yksinlaulua ja piirin senioriorkesteri, Eko, Elkku ja Heikki, esittivät tuttuja kappaleita vuosien varrelta.  /EL

Vuoden 2022 veteraani

Vuoden 2022 veteraani on Anna Kojola. Hänelle luovutettiin ruusu sekä kunniakirja, jonka teksti kertoi ansiot: Olet kantanut vastuun niin nuorten, aikuisten kuin ikäihmisten liikunnasta ja innostanut mukaan harrastamaan. Olet osaava valmentaja ja tarkka järjestyksenvalvoja. Ihmisenä ja seuratoimijana olet luotettava ja toimelias.

Veteraanijaoston kokous 14.12.2022 oli samalla syyskauden viimeinen. Toiminnassa joulutauko. Kevätkausi alkaa viikolla 2.

Jouluristeily Tallinnaan 13.12.2022

Lumimyrskyä pelkäämättä 18 iloista Raikkaan veteraanijaoston jäsentä lähtivät kohti Tallinnaa aamuvarhain. Menomatka sujui rupatellen ja ostoksia tehden. Kun laiva saapui satamaan, lähdettiin yhdessä kohti Telliskivi -aluetta, jossa nautittiin kevyt lounas. Matka jatkui joulutorille, jossa oli myynnissä perinteisiä käsitöitä ja kaikkea muuta mukavaa jouluun liittyvää. Ja ennen kuin matka jatkui, nautittiin lämpimät mehujuomat. Tässä vaiheessa ryhmä oli hieman jakautunut, mutta laivalle saapuivat kaikki hyvissä ajoin. Pieni lepohetki ja maittava päivällinen odotti buffetissa. Loppumatka sujui mukavasti ja takaisin Helsingissä oltiiin ajallaan.

Kävelytapahtuma Foibekartanolla 29.11.2022

Raikkaan veteraanit olivat kävelyllä Foibekartanon asukkaiden kansssa. Reitti kulki Asolassa ja Jaska kertoi alueen historiasta. Mukana olleet viihtyivät ja monelle Asolan historia oli uutta tietoa.
Kävelyn päätteeksi nautittiin lounas Flyygelissä ja Nadja antoi raikkaalaisille pienet lahjat muistoksi päivästä.

HYVÄN OLON PÄIVÄT, KISIS 14.-15.11.2022

Riku Ahola yhteyshenkilönä ja Kisiksen henkilökunta toteuttajana, toteutui kaksipäiväinen iloisen liikunnan ohjelma Kisiksessä. Meitä TUL Uudenmaan piirin veteraaneja oli 22. Näitä päiviä oli ajateltu jo keväästä lähtien, kyselty ja mietitty osallistumista. Ja kun päivät alkoivat, tapasimme Kisiksen päärakennuksen sisääntulossa iloisesti tervehtien, vaikka kaikki eivät edes tunteneet toisiaan. Anna piti tuloinfon, kertoi alueesta ja lyhyesti päivien ohjelmasta. Toisena päivien liikuttajana toimi Jari.

Lue juttu TUL Aviisista

Karkkilassa 19.10.2022

Uudenmaan piirin veteraanit viettivät lokakuisen keskiviikon Karkkilankoskien kävelyllä. Osa nautti lounaan ennen kävelyä Lounasravintola Rinteessä. Reitti kulki Karkkilan Työväentalolta Massakoskelle, takaisin Myllypuistoon. Kävely päättyi Högforsin ruukkialueelle, jonne entiseen teollisuusrakennukseen on kunnostettu eri toimijoille räätälöityjä tiloja mm. 109-paikkainen elokuvateatteri  Kinolaika. - 

Tj. Mika Lätti kertoi, että teatterin 1-v synttäreitä vietettiin 8.10.2022  ja teatterissa ollut noin 20 000 kävijää vuoden aikana. Vertauksena totesi , että Karkkilan asukasmäärä on noin 10 000, Veikkausvoittorahoja/Suomen Elokuvasäätiön kautta on kanavoitu teollisuusrakennuksen peruskorjaus- ja muutostöihin. 

Kävelylle osallistui 16 henkilöä. 

Kuvatekstit:

1. Uudenmaan piirin veteraanit Karkkilan Myllykoskella ryhmäkuvassa

2. Karkkilan Massakosken entinen puinen katettu uittoränni

3. Tässä kohtaa Karkkilan ohi virtaavan Karjaanjoen uomassa esitettiin kesällä 1958 Putkinotko niminen näytelmän kokonaan talkoovoimin kertoi teatteriyhdistyksen puheenjohtajan poika Ismo Nikander

Kävelytiistai 27.9.2022 klo 13

Lähtöpaikkana oli Marjatta-Säätiön Havunneulan edusta, Paimenentie 2. 

Käveltiin kohti Myllyrantaa, paluu Havukosken koulun kentän kautta, jossa oli mahdollisuus kokeilla kuntolaitteita sekä kysyä neuvoa. Jokainen käveli omaan tahtiinsa, omat voimavarat huomioiden. Paluu kannatti kuitenkin suunnata Havunneulalle, koska Margit ja Maija tarjoilivat siellä  iltapäiväkahvit.

Mukana oli 15 reipasta kävelijää, sää oli aurinkoinen ja lämmin. - Kiitos kaikille mukana olleille.

"Vie vanhus ulos" kuukautta vietettiin 7.9. - 7.10.2022 

Hyvän olon päivät 16.-18.9.2022, Rajaniemen lomakylä, Virrat

Päivät aloitettiin perjantaina lounaalla, jonka jälkeen oli yhteinen sauvakävely kirkolle ja takaisin. Päivä jatkui Rajaniemen olympialaisilla, jossa heitettiin ketjua reikään, Bocciakuulia rinkiin ja hernepusseja koloon. Pelaajat olivat hyvällä tuulella ja jokainen sai kannustusta vuoroaan odottavilta. Rantasauna kuuluu päivien ohjelmaan. Ilta vietettiin yhdessä leikkimielisten juttujen parissa. Lauantaina sieniasiantuntija kertoi sienistä ja sen jälkeen tehtiin sieniretki lähimaastoon. Päivän sienet syötiin päivällisellä. Ilta vietettiin jälleen leikkien, laulaen ja tanssien. Sunnuntaina vuorossa oli aamujumppana hernepussien heittoa ja käsillä aivojumppaa yhdessä isossa ryhmässä. Päivät päättyivät lounaalla. Ruoka Rajaniemen lomakylässä on herkullista, hyvää ja sitä on tarjolla runsaasti.

Päivien toteutuksesta vastasivat Johanna ja Kimmo ja aktiviteettien ohjaajina olivat Sirpa ja Oskari. Mukana olleet viihtyivät. 

Lue juttu TUL Aviisista

Kuusijärvi - Bisajärvi 6.9.2022

Ulkoilupäivä, jossa mukana oli 18 innokasta kävelijää. Meillä oli omat eväät mukana. Lähdimme Kuusijärven parkkipaikalta. Bisan majan isäntä Heikki Tidenberg oli tehnyt ulkotulen valmiiksi. Edellisen käynnin jälkeen grilli oli uusittu ja se oli hienon katoksen alla. Lisäksi oli kaksi pitkää pöytää, molemmin puolin pitkät penkit.

Lenkki on sopivan pitkä ja maasto oli sopivan vaihtelevaa. 

Nissbacka 31.8.2022
Laila Pullinen – veistospuisto & kotimuseo

Ryhmässä 25 hlöä

 Jean Ramsay kertoi historiasta ja Petra Piitulainen-Ramsay teoksista, niin synnystä ja mitä kaikkea teoksiin liittyy.

 Iltapäiväkahvit olivat sisätiloissa – tarjolla todella hyvää mansikka-raparperipiirakkaa!

Kuusijärvi -tapahtuma 24.8.2022

Elokuinen keskiviikko sai houkuteltua Kuusijärvelle reilut 40 innokasta TUL Uudenmaan piirin veteraania. Meitä oli LeSiläisiä, ToTelaisia, Raikkaalaisia ja  Jakomäen Pyryläisiä. Kaukaisin kävijä oli Karkkilasta ja nuorempaa ikäpolvea edusti Ville, TUL Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja.

Esko Lerssi avasi ulkoilupäivän, jonka ohjelmassa oli Esko Sarkasen tekemä luontopolku. Sen varrella oli 10 kysymystä. Kysymysten ratkominen vaati hieman ajatustyötä sekä hyvää yleistietoa. ToTen Sakarin vetämä ryhmä voitti, toiseksi tulivat Osmon ryhmäläiset ja kolmantena olivat Esko, Ville ja Paula. Ketjunheiton voitti Esko, toisena Siiri ja kolmantena Kristiina.

Tarjolla oli kahvia, pientä makeaa ja makkaraa. Kesäinen sade yllätti, mutta ei pilannut tunnelmaa, kuten Soile kirjoitti: Lenkki tehtiin, tietokilpailuun osallistuttiin, kahvia ja omenapiirakkaa syötiin ja makkaraa paistettiin! Kun alkoi sataa, lähdettiin kotiin eli vähän kesken. Hauskaa oli!

Kiitos kaikille mukana olleille!

Vantaa-kävely 10.8.2022

Kati Tyystjärvi, oppaamme, odotti meitä Heurekan pääsisäänkäynnin luona. Innokkaita kävelijöitä tuli paikalle 9. Kati on ammattilainen opastuksen saralla ja hänellä oli meille paljon kerrottavaa.

Kuninkaantie on omalla paikallaan, kun on matkattu Turusta Viipuriin. Vantaalla Kuninkaantie on säilyttänyt pääpiirteissään perinteisen linjauksensa ja sen merkitys osana kulttuurimaisemaa on merkittävä. 

Tikkurilan vanha rautatieasema otettiin käyttöön 160 vuotta sitten, kun Suomen ensimmäinen rautatie avattiin junaliikenteelle 17. maaliskuuta 1862. Juhlavuoden kunniaksi Vantaan kaupunginmuseo avasi 3. maaliskuuta 2022 Kotiasemasi Vantaalla -valokuvanäyttelyn asemarakennuksen historiasta.

Keravanjoella on tärkeä rooli, kun Tikkurilan-jokirantaa uudistetaan. Tulevaisuudessa jokirannan puistoalue palvelee yhä useampia asukkaita ja turisteja. Jokiranta on Tikkurilan uudistuvan keskustan merkittävä virkistysalue.

Flirttikurssi +55, Heinolan kesäteatteri 27.7.2022

Tänä kesänä yksi odotettu toive toteutui: kesäteatteriretki, johon osallistui 44 henkilöä ja matkattiin bussikyydillä, ei kimpoilla eikä omilla autoilla, vaan yhdessä. 

Esitys oli hauska, oli lupa nauraa. Näyttelijät olivat taidokkaita rooleissaan. Aurinkoinen päivä helli meitä katsomossa, joka on katettu ja näin olimme suojassa niin auringolta kuin kesäsateilta, jotka aina silloin tällöin yllättävät.

Retkeläiset viihtyivät. Ja meitä oli edustettuina 9 eri seurasta ja yhdistyksestä. Siinäkin yksi tavoite toteutui, ollaan yhdessä ja tutustutaan uusiin kasvoihin sekä ajatellaan jo seuraavaa kertaa!

Iltapäivä Kivinokassa 1.6.2022

Olimme sopineet, että kaikki, meitä oli 21, tulevat Kivinokan puomin luokse, jossa on alueen kartta ja sen vieressä iso parkkipaikka. Katariina Pyysalo, aitona kivinokkalaisena, esitteli meille aluetta ja kertoi sen historiasta, tapahtumista, säännöistä ja muusta virallisesta puolesta. Kävelimme hyvin hoidettuja teitä, kurkkasimme uimarannalle, pistäydyimme näköalalavalla, poikkesimme rakkaudenpolulle ja siitä jatkoimme luontopolulle, joka on hyvin hoidettu ja helppokulkuinen. Kahvit joimme Helsingin Ponnistuksen majalla.

Päivä oli aurinkoinen. Me viihdyimme ja nautimme. Moni oli ensikertalainen, joten kipinä saattoi syttyä. Voimme kuitenkin viettää vain mukavia hetkiä Kivinokassa, koska olemme vantaalaisia. Kesämajan omistajan tulee olla helsinkiläinen!

Kysymys kaikille: mitä eroa on kesämajalla ja siirtolapuutarhamökillä?

Puistojumppa Rautkallion kentällä alkoi maanantaina 30.5.2022

Tämä kevät on ollut odottamista. Ensin, milloin viimeisetkin lumet ovat sulaneet. Sitten milloin kauniit, aurinkoiset päivät tulevat ja tuovat kesän. Tänään, maanantaina 30.5.2022 se tapahtui. Meillä alkoi Rekolan Raikkaan veteraanien järjestämänä puistojumppa Rautkallion kentällä. Ja aurinko helli meitä jumppaajia.

Tapahtumaa oli mainostettu onnistuneesti, koska paikalle tuli 27 innokasta jumppaajaa. Ohjaajana oli Tuija. Hän toivotti iloisena kaikki meidät mukaan ja painotti, että jokainen saa tehdä kaikki liikkeet omaan tahtiin sekä omat voimavarat huomioiden. Kuminauhajumppa ja hyvä musiikki - kaikki jaksoivat ja nauttivat tunnin mittaisesta jumpasta.

Jumppaajia oli todella kivasti keväällä: 30.5. oli 27, 6.6. oli 29 ja 13.6. oli 25. Ja kaikki jumppasivat iloisina ja energisinä.

Heinäkuu on lomakuukausi ja jatkamme elokuussa 15.8., 22.8. ja 29.8. 2022 klo 13-14.

Salonsaaren loma 25.-28.5.2022

Salonsaaren lomalla meitä oli 13 henkilöä. Tulopäivänä teimme pihatöitä, kuten haravointia, rikkaruohojen kitkemistä ja halkojen pilkkomista. Tämän jälkeen saunoimme rantasaunassa ja uskaliaammat pulahtivat Päijänteeseen uimaan. Torstai oli hieman sateinen päivä. Vietimme yhteisen iltapäivän sisätiloissa keskustelun lomassa. Illalla kävimme Saunapaviljongissa saunomassa ja uimassa. Perjantaina pelasimme frisbeetä ja lounaan jälkeen olimme pitkällä kävelylenkillä. Ilta päättyi yhteiseen juhlaan, jonka teemana oli toisesta välittäminen. Innokkaimmat kävivät vielä viimeisen kerran rantasaunassa. Lauantaina aamupalan jälkeen oli kotiinlähdön aika. 

Ajatuksissa jo uusi loma ensi keväänä!

Myllytapahtuma torstaina 12.5.2022

Pitkän tauon jälkeen meillä oli Myllytapahtuma, joka keräsi reilut 140 kävijää. Tarjolla oli pieni puhe, alkujumppa, rivitanssia, voimisteluesitys, senioritanssia sekä luontopolku, ketjuheitto ja kuulan tarkkuutta. Senioripaku tuli paikalle ja sillä riitti asiakkaita aina jonoon asti. Tarjolla oli mehua ja pullaa. Hienointa oli se, että avustajien saattamina moni Marjatta-Säätiön asukas pääsi tilaisuuteen. Myös lähiympäristöstä tultiin paikalle. Asukastilalta lähdettiin joukolla tapahtumaan. Päivä ei ollut ehkä lämmin mutta sade ei pilannut päiväämme. Posetiivari säesti tapahtumaa alusta alkaen aivan loppumetreille asti.

Kiitos kaikille kävijöille, vapaaehtoisille ja esiintyjille! 

Nuuksion ulkoilupäivä 4.5.2022

Meitä oli reilut 30 Nuuksion ulkoilupäivää viettämässä. Ville johdatti meidät metsäpolulle, joka oli nousevaa ja laskevaa, suoraa ja mutkittelevaa reittiä. Kävelyn jälkeen oli maittava lounas. Sen jälkeen meille oli varattu opastettu kierros Suomen luonto -näyttelyssä. 

Metsä esittäytyi meille uudella tavalla, sillä metsässä kulkeminen kohentaa sekä fysiikkaa että psyykkistä terveyttä. Stressi katoaa puiden sekaan, mieli rauhoittuu hiljaisemmassa äänimaisemassa ja koko ihminen rentoutuu. Verenpaine ja pulssi tasoittuvat, ja stressihormonin eritys vähenee. Metsäretken jälkeen keskittyy paremmin. 

Haltian Viisi vuodenaikaa -niminen 18 metriä leveä panoraamaseinä tarjosi kokonaisvaltaisen luontoelämyksen. Se johdatti meidät Saaristomereltä tuntureiden laelle, kaikkiin Suomen 41 kansallispuistoon.

Ja lopputunnelmissa istahdimme kuuntelemaan Luontoäidin kutsu -salin äänimaailmaa, jossa voi aistia veden, ilman, tulen ja maan ääniä ja uppoutua äänitaiteilija Kirsi Ihalaisen luomiin tunnelmiin.

Kävelytapahtuma Foibekartanolla 28.4.2022

Foibekartanon kävelytapahtuma sai Raikkaan väkeä hyvin liikkeelle. Vastaavasti Foibekartanon ahkerilla kävelijöillä oli tulevan juhlan valmisteluja, niin mukaan ehti vain muutama. Yhteensä meitä oli kuitenkin 20 kävelemässä sekä pieni Nasu-koira. Kävelijät jäivä vielä kahville ja ennen kotiinlähtöä he saivat Nadjalta Foibekartanon kassit, joissa oli MummoDiskon mainos ja heijastin. 

Ehkä keväälle tulee vielä yksi kävelytapahtuma? 

Kevään viimeinen iltapäiväjumppa oli maanantaina 25.4.2022

Havukosken nuorisotalolla oli kevätkaudella maanantaisin iltapäiväjumpassa keskimäärin 16 osallistujaa. Pirjo veti keppijumpan, Anna tuurasi ja Jaska liikutti joukkoa esin alkuveryttelyllä, sitten liikkeillä, joita vaihdettiin liikkuen tehtäväpisteeltä toiselle. Tärkeää oli myös loppuvenyttely.

Kävelytapahtuma 21.4.2022 

Pääsiäisaskartelua Raikkaan toimistolla 13.4.2022

Sirpa toi materiaalit, neuvoi ja kaikki tekivät omanlaisia pääsiäisaiheisia juttuja: pääsiäiskransseja sekä -koreja. Tekemisten lomassa kahviteltiin ja puheensorina siivitti askartelua.

Meitä oli paikalla Anna, Arja, Brita, Malla ja Paula

Kävelytapahtuma Kontulan eläkeläisten kanssa 11.4.2022

Maanantai 11.4.2022 oli aurinkoinen päivä. Meitä tuli 14 henkilöä kävelemään ja ohjaajina olivat Kati ja Tuomo.

Tuomo kertoi meille sauvakävelyn historiaa. Hänellä oli mallina niin vanhoja kuin uusiakin sauvoja ja niihin oli aina oma tarinansa. Kati veti pienen alkuveryttelyn ja sen jälkeen harjoittelimme yhdessä tekniikkaa. 

Kävely oli Kurkimäen liikuntapuiston maisemissa. Sopivaa maastoa, oli tasaista, nousua ja laskua. Kävelyn päätteeksi Tuomo ja Kati vetivät loppuveryttelyn. He korostivat, että aina ennen ja jälkeen on hyvä tehdä pienet veryttelyt. Ja että sauvakävelyä voi harrastaa kaikki ikään katsomatta, myös oman urheilulajinsa rinnalla. 

Kävelytapahtuma Puistokulmalle ja takaisin 31.3.2022

Pakkasaurinko helli meitä. Matkaan lähti KoiPS:n kentältä 7 innokasta kävelijää. Uutena ryhmään tuli Pekka, muut vanhoja tuttuja: Lallu, Tuula, Paula, Lissu ja Osmo, Jaakko otti kuvan .

Olimme reippaita kävelijöitä. Nautimme lounaan Puistokulmassa ja tulimme Tarhurinpuiston kautta takaisin lähtöpaikalle. Matkalla ohitimme sekä vanhan että uuden vesitornin. 

Seniorisoppa ja TUL:n veteraanit 22.3.2022

Merja Larivaaran ideoima Seniorisopan ensiesityskerta oli tiistaina 22.3.2022 Helsingin kaupunginteatterin suuren näyttämön lämpiössä. Tapahtuma oli pienimuotoinen konsertti, jossa konsertin jälkeen tarjottiin soppaa. Kaikki tämä alkoi päivällä klo 11, lipun hinta oli edullinen ja tilaisuuteen moni tuli yksin, kaksin tai ryhmässä, mutta kukaan ei ollut tapahtumassa yksin.

Merja Larivaara ja Kari Mattila, toinen konsertissa laulaneista, olivat tulijoita vastassa lämpiöön tultaessa. Meitä TUL:n Suur-Helsingin piirin veteraaneja tuli paikalle 11 henkilöä ja hyvin me joukkoon mahduimme, toisiltamme kadoten muiden joukkoon. Uudenlaisen konsertin odotus vei kaiken huomion. Pitkän, kahden vuoden odotuksen jälkeen Merja Larivaara aloitti konsertin kappaleella Rempallaan yhdessä hanuristi Anna-Liisa Väkeväisen kanssa. He ovat tehneet yhteistyötä jo yli 30 vuotta ja ystävyys näkyi esiintymisessä. Muut soittajat olivat Tuure Koski, Aarne Toivonen ja Markku Kanerva. Suuren näyttämön lämpiöstä tuli musiikin areena.

Kävelytapahtuma Foibekartanolla 17.3.2022

Päivä oli aurinkoinen ja vaikka keli oli edelleen todella liukas ja tiet muhkuraisia, meitä oli kävelyllä 20 innokasta. Esko Lerssi toivotti kaikki tervetulleiksi ja Nadja Liimatta kuvasi ja videoi kävelytapahtumaa. Ryhmä jakautui vauhdin mukaan eli 13 ripeästi liikkuvaa etenivät nopeasti, pysähtyivät Rekolanpuron luona ja Jaakko Vastamäki kertoi heille alueen historiaa. Hieman hitaammin etenivät perässä kulkeneet 7 henkilöä, iloisina ja määrätietoisina eteenpäin. 

Selvisimme hyvin aikataulussa takaisin Foibekartanolle, jossa meitä odotti teltassa päiväkahvit, jotka meille sponssasi Ikäinstituutti. 

Palaute päivästä oli hyvää ja innokkaasti odotetaan seruaavaa kertaa, jota me Raikkaan veteraanit suunnittelemme ja parhaamme mukaan toteutamme.

Pakkasjuhla 11.3.2022 Puistokulmassa

TUL Uudenmaan piirin veteraanit viettivät mukavan iltapäivän Puistokulmassa. Ohjelmassa oli Rikun ja Villen TUL:n terveiset, Kaisan musiikkiesitys, Hannan runonlausuntaa, tietovisa sekä arpajaiset. Myynnissä oli myös leivonnaisia, jotka tekivät hyvin kauppansa.

Yhteensä 35 iloista ikäihmistä ja vierailijat tekivät iltapäivästä kiinnostavan. Tarjottavat maistuivat ja kuulumisia vaihdettiin.

Kävelytapahtuma 3.3.2022

Rekolan Raikkaan veteraanit kutsuivat mukaan kävelytapahtumaan Marjatta-Säätiön asukkaita sekä Porinapirtin vapaaehtoisia.

Kävelylle lähti 16 henkilöä. Reitti lähti Havunneulan edustalta, kuljimme kohti Havukosken liikuntapuistoa, siitä jatkoimme Kytöpuiston koira-aitauksen takaa Hosantielle, ohi Kierrätyskeskuksen ja paloaseman. Nesteen jälkeen kävelytietä pitkin Vanhalle Rekolantielle ja olimme takaisin lähtöpisteessä. Havunneulassa meitä odottivat kahvit, jotka Maija ja Margit olivat keittäneet ja Ikäinstituutti sponsoroinut.

Kiitos kaikille mukana olleille! Tapaamme jälleen kävelyn merkeissä 17.3.2022 klo 10 Foibekartanolla.

Hiihdon Suomen Cup, Hakunila 18.-19.1.2022

Rekolan Raikkaan veteraanit olivat jälleen toimitsijoina hiihdon Suomen Cupissa tammikuussa 2022. Nämä olivat iltakisat. Tiistai-illasta hiihtäjät kommentoivat priimasta kelistä hiihtää. Tosin koko ajan piti jaksaa painaa. Keskiviikko-iltana ladut olivat muuttuneet liukkaiksi, mutta se ei hiihtäjien vauhtia haitannut.

Tiistai 18.1.2022
Naiset, 5 km                    
1. Jasmi Joensuu, Vantaan Hiihtoseura
2. Jasmin Kähärä, Vuokatti Ski Team Kainuu
3. Emmi Lämsä, Visa Ski Team Kemi

Miehet, 10 km                    
1. Joni Mäki, Pohti SkiTeam
2. Perttu Hyvärinen, Puijon Hiihtoseura
3. Lauri Lepistö, Jämin Jänne

Keskiviikko 19.1.2022
Naiset, 3 x 5 km                  
1. Vuokatti Ski Team Kainuu
2. Vantaan Hiihtoseura
3. Kainuun Hiihtoseura

Miehet, 3 x 7,5 km             
1. Jämin Jänne
2. Pohti Ski Team
3. Vuokatti Ski Team Kainuu

Veteraanijaoston joululounas 7.12.2021 Teräsvaarisalissa

Raikkaan veteraaneja tuli joululounaalle noin 40. Muutamilla oli avec mukana, joka toi uudenlaista tunnelmaa tilaisuuteen. Puheenjohtaja Esko Lerssi avasi tilaisuuden ja vuoden veteraani Pirjo Vastamäelle luovutettiin ruusu ja kunniakirja. Joululounas nautittiin, sitten vielä palkittiin veteraanijaoston aktiivinaisia: Ritva Sarkkinen, Paula Kaunismäki, Pirjo Vastamäki ja Anna Kojola. Hieman leikittiin, juotiin torttukahvit, rupateltiin ja ennen kotiin lähtöä vielä veryteltiin leikin muodossa.

Helsingin kaupungin teatterin kulissien taakse kurkistus

TUL Suur-Helsingin veteraanit olivat teatterikierroksella tiistaina 2.11.2021. Mikko Peltoniemi oli oppaana. Meitä oli mukana 20 henkilöä. - Kierros oli mielenkiintoinen ja siitä jäi muistoksi yhteiskuva.
Helsingin kaupungin teatteritalon nimi on Harlekiini - Se oli meille uusi tieto.

Kävelytapahtuma Foibekartanolla 19.10.2021

Jos viikko sitten satoi, nyt tämä lokakuun tiistai oli aurinkoinen. Kävelyhetki lähimaisemissa raikkaassa syysilmassa oli mukava tehdä. Mukaan oli uskaltautunut kaiken kaikkiaan 17 henkilöä, joista 9 oli foibekartanolaista ja 8 Raikkaan veteraanijaoston jäseniä.

Seuraava kerta on tiistaina 9.11.2021 klo 13 - Tervetuloa mukaan!

Kävelytapahtuma Foibekartanolla 12.10.2021

Päivä alkoi sateisena eikä loppumisesta ollut tietoa, joten tapahtuma peruttiin kiireisesti. Esko, Malla ja Paula lähtivät kuitenkin paikan päälle varoiksi, josko joku ei olisi saanut viestiä. Eero tuli henkilökunnan edustajana paikalle ja pian tulivat myös foibelaiset Leila, Elvi, Pirkko ja Terttu. Meistä tuli ryhmä, joten lähdimme lenkille. Reitti oli hyvä ja turvallinen. Siinä kaikenlaista rupatellen lenkki tuli tehtyä. Myös sää selkeni ja aurinko hieman kurkisteli pilvien raosta.

Kiitos mukanaolleille!

Ikäihmisten ulkoilupäivä 7.10.2021, Rautkallion kenttä

Marjatta-Säätiö järjesti Ikäihmisten ulkoilupäivän torstaina 7.10.2021 klo 13–15 Rautkallion kentällä. Jenna veti veryttelujumpan alkuun. Rekolan-Koivukylän Eläkkeensaajien rivitanssiryhmä esiintyi ennen erilaisien tehtävien ja tekemisten aloittamista. Raikkaan veteraanijaosto oli mukana järjestäen ketjunheiton ja kuulan tarkkuusheiton. 

Hyvän Olon Päivät 3.-5.9.2021, Rajaniemen lomakeskus

TUL:n veteraanijaosto ja aikuisten harrasteliikunnan valiokunta yhdistivät voimavaransa ja järjestivät yhteiset veteraanien ja harrasteliikkujien Hyvän olon päivät Eläkkeensaajien Keskusliiton Rajaniemen lomakeskuksessa Virroilla 3.–5.9. Idea yhteisestä tapahtumasta kuten myös paikka osoittautui kaikin puolin toimivaksi.

Syyskauden avaus 1.9.2021 Koivukylän asukastilassa

Kuusijärvitapahtuma 31.8.2021

Päivä oli aurinkoinen ja meitä oli reilut 30 tullut viettämään yhteistä iltapäivää Kuusijärvelle. Pieniä puheita (Esko ja Aapo), musisointia (Kaisa), hieman Kuusijärven historiaa (Liisa), kävelylenkki Sudentassulle, rannalla Petankkia, rinteellä kuulan tarkkuusheittoa ja ketjunheittoa. Makkara,  ja kahvipulla maittoivat ja arpavoitot kiinnostivat. Petankkikisan voittivat Riitta ja Reino ja toiseksi tulivat Ville ja Harri. Ketjunheiton parhaat olivat Esko, Riitta, Harri ja Reino. Kuulan tarkkuusheiton parhaat olivat Jaakko, Arja, Jukka ja Sakari. Vierailijoina meillä oli Kuusijärven sorsaseurue, jotka myöhästyivät tarjoilusta!

Iltapäiväjumppa 30.8.2021

Kesäkauden ulkojumpat päättyivät ja meitä oli Tuijan liikutettavina 17 innokasta veteraania. - Aurinkoinen sää suosi liikuntahetkeä.

Ruusupaviljongin kentällä Korsossa on uusi petankkikenttä

Korson Kaiun Jarmo Vuolasen ja Kari Nuikan ansiosta Vantaan kaupunki rakensi Ruusupaviljongin kentälle oikean petankkikentän. Se avattiin virallisesti käyttöön 16.6.2021 Keskiviikkosarjan (Hpet) yhteydessä. 

Iltapäiväjumppa 14.6.2021 

Iltapäiväjumppaa oli kesäkaudella 2021 yhteensä 6 kertaa maanantaisin klo 13-15 Rautkallion kentällä. Ohjelmassa oli keppijumppaa. Liikuntahetken jälkeen oli mahdollisuus pelata Petankkia ja /tai mölkkyä. – Kaverin sai pyytää mukaan. Liikuntahetki oli ilmainen.

TUL, Veteraanien Petankkimestaruuskilpailut 8.-9.6.2021, Kuopio

Duppelin voittivat Pirkko Haikonen ja Hanna Jokela (LeSi1) ja trippelin voittivat Jouni Heinonen, Raimo Lilja ja Merja Salonranta (Korson Kaiku). Molemmat seurat ovat TUL Suur-Helsingin Piirin jäsenseuroja.

Kilpailuiden tulokset löytyvät täältä.

Annalan kenttä 2.6.2021

Naisten kisan voitti Terttu Tuomisto, toiseksi tuli Kaija Pentikäinen ja kolmanneksi Paula Kaunismäki. Miesten sarjan voitti Kari Hämäläinen, toiseksi tuli Reima Tuomisto ja kolmanneksi Sakari Kuismin.

Iltapäiväliikuntaa Rautkallion kentällä 31.5.2021

Meillä oli onnistunut liikuntahetki maanantaina 31.5.2021 Rautkallion kentällä. Esko Lerssi avasi tilaisuuden ja juhlavan puheen piti Sirkka-Liisa Kähärä. Raikkaan veteraanit kiittivät Sikua Raikkaan puheenjohtajuudesta sekä kaikista niistä hetkistä, joissa Siku on ollut yksi veteraani meidän joukossamme ja mahdollistanut monta asiaa. Sikulle luovutettiin Raikkaan nimissä kunniakirja sekä kukat. - Tästä me jatkamme kesän liikuntahetkiä, Tuija ohjaajana ja me veteraanit liikkujina - Tule Sinäkin mukaan!

Salonsaaren loma 26.-29.5.2021

Meitä lomalaisia oli 19 henkilöä. Ilma oli sateinen, kun tulimme keskiviikkona aamupäivällä, mutta se ei meitä haitannut, sillä tutustuimme kaikessa rauhassa piha-alueeseen. Tervetulokahvilla sovimme yhdessä mitä teemme tulevina päivinä. Teimme hieman pihatöitä, saunoimme, askartelimme, kävimme Vääksyssä ja Urajärven kartanolla ja perjantaina meillä oli juhlailta. Kotiin lähdimme lauantaina aamiaisen jälkeen.

Raikkaan veteraanit, Kuusijärvi - Bisajärvi 28.4.2021

Raikkaan veteraanit, kävelylenkki perjantaina 26.3.2021

Raikkaan veteraanit, kävelylenkki perjantaina 5.3.2021

Maastohiihdon Suomen Cup 12.-13.1.2021, Hakunilan Urheilupuisto

Senioreiden ulkoilutapahtuma 8.10.2020, Rautkallion puiston kenttä

Stadion 6.10.2020, oppaana Hanna-Leena Halsas

Hyvän olon päivät 28.-30.9.2020 Kisakeskuksessa

Håkansbölen kartano 10.9.2020, oppaana Kati Tyystjärvi

Raikkaan toimistolla 31.8.2020, syyskauden avaus

Salonsaaressa 27.8.2020

Kuusijärvi -tapahtuma 19.8.2020

TUL, Petankkikisat Lappeenrannasssa 8.-9.8.2020

Havukosken ulkoilualue toukokuisena sunnuntaina 2020

Naistenpäivä 8.3.2020 Kirnussa

Hakasalmen huvila 12.2.2020, opastettu kierros

Karsikkokuja, kuntosalivuoro perjantaisin

Pakkasjuhla 22.1.2020, Puistokulma

Puurojuhla 16.12.2019, Marjatta-Säätiön tiloissa

Veteraanitapahtuma Kuusijärvellä 21.8.2019

TUL 100 Joukkojen juhlan harjoitukset Jäähallilla 14.6.2019

TUL 100 Joukkojen juhlan harjoitukset Malmin työväentalolla 5.6.2019

Rekolan Raikkaan 90-vuotisjuhla

Rekolan Raikkaan 80-vuotisjuhla