Tapahtumia, yhteistä tekemistä . . .

Pyhän Laurin kirkossa nautitaan kesätorstaisin maksuttomista päiväkonserteista

Vantaan Pyhän Laurin kirkossa (Kirkkotie 45) kuullaan myös tänä vuonna musiikkia Laurin päiväkonsertit -sarjassa joka torstai klo 12 ajalla 8.6.–17.8.2023.

Pyhän Laurin kirkon tapahtumakoordinaattori Susanna Lönnqvist kuvailee konserttien ohjelmistoa kesäisen valoisaksi ja raikkaaksi. Mukana on niin laulu- kuin instrumentaalikonsertteja. Tikkurilan seurakunnan järjestämät noin 45 minuuttia kestävät konsertit ovat maksuttomia, käsiohjelman saa halutessaan omakseen viidellä eurolla.

– Lyhyihin konsertteihin on helppo tulla ja nauttia musiikista. Voi kokeilla myös matalalla kynnyksellä ennestään itselle tuntemattomampien genrejen musiikkia, vaikka urkumeditaatiota tai jazzkitarointia. Mukana on eri aikakausien musiikkia barokista liediin esitettynä ajattomassa ympäristössä, hän sanoo.

Pyhän Laurin kirkko on keskiaikaisena kirkkona pääkaupunkiseudun vanhin rakennus ja se muodostaa Helsingin pitäjän kirkonkylän kanssa rauhaisan kokonaisuuden hautausmaineen, puistoinen ja läheisine kahviloineen.

– Olen tyytyväinen, että pystymme tarjoamaan tässä kauniissa ja pyhässä ympäristössä maksuttomia kulttuurielämyksiä kaikille, Lönnqvist toteaa.

Konserttisarjan aloittavat sopraano Ghislaine Dionne ja pianisti-urkuri Julia Tamminen ja päättää monilla kesän musiikkifestivaaleilla esiintyvä folkmuusikko Laura Moisio.

Laurin päiväkonsertit torstaisin klo 12 Vantaan Pyhän Laurin kirkossa (Kirkkotie 45):

8.6. Ghislaine Dionne, sopraano ja Julia Tamminen, urut ja piano: Tarinoita kaukaa ja läheltä

15.6. Markku Luolajan-Mikkola, viola da gamba ja Marianna Henriksson, cembalo: Musiikkia Versaillesin hovista

22.6. Teemu Viinikainen, jazzkitara: Hiljaisuuden lauluja

29.6. Laura Rahnasto, huilu ja Janne Malinen, kitara

6.7. Risto Lauriala, piano

13.7. Laurin päiväkonsertit -sarjan konsertti

20.7. Marja Kyllönen, sopraano ja Iina Katila, urut ja piano

27.7. Miikkael Halonen, urut: Katekismusmediaatioita uruilla

3.8. Laulaja–lauluntekijä Laura Moisio, laulu ja kitara

Kuvia:

Vantaan Pyhän Laurin kirkosta: kuvapankki.evl.fi haulla Pyhän Laurin kirkko
Teemu Viinikainen
Markku Luolajan-Mikkola
Laura Moisio

Lisätietoja:

Tikkurilan ja Pyhän Laurin kirkon tapahtumakoordinaattori Susanna Lönnqvist, Tikkurilan seurakunta, puh. 050 559 4782 susanna.lonnqvist@evl.fi

Håkansböle, kesä 2023

Håkansbölen kartanoalueen kesäkausi on täynnä toimintaa alkusyksyyn saakka. Lisätietoa kartanoalueesta ja kesän ohjelmistosta on osoitteessa vantaa.fi/hakansbolenkartano

Lisätietoja:  

projektikoordinaattori Maiju Hautamäki, museopalvelut, +358 50 302 6720, maiju.hautamaki@vantaa.fi 

Kuninkaallisissa tunnelmissa piknikille Håkansböleen 10.6. 

Koko perheen kesäinen Kuninkaan piknik -ulkoilmatapahtuma järjestetään Håkansbölen kartanopuistossa lauantaina 10.6. kello 11 alkaen. 

Pikniktapahtumalla on historiallinen tausta. Kuningas Kustaa III matkusti Suomessa vuonna 1775 ja piti lepohetken Håkansböleen kuuluneilla mailla Kuusijärven lähellä. Perimätiedon mukaan Håkansbölen tuolloinen omistaja Johan Sederholm rakennutti tapauksen kunniaksi kartanon viereen huvimajan, nykyisen mutteritalon. Nykyajan piknikin ohessa on paljon ohjelmaa koko perheelle. 

Ohjelmassa klo 12 ja 14 Aléa-duon piknikkonsertti, jossa esitetään kanteleen ja klarinetin voimin uutta, pohjoismaista kansanmusiikkia. 

Koko tapahtuman ajan myös keppihevosrata sekä prinsessojen ja ritareiden niiaus- ja kumarruskoulu, kasvomaalausta ja muuta mukavaa puuhaa perheen pienimmille. 

Kartanoalueella sijaitseva lastenkulttuurikeskus Pyykkitupa pitää avoimet ovet ja kruunuaskartelua klo 10−13. Myös lasten suosikit, toiminnalliset Pikkutallin puuhanäyttely ja Aittanäyttely ovat avoinna. 

Kahvila-ravintola Håkansista voi ostaa maukkaat eväät puistossa nautittavaksi. 

Tarkempi aikataulu ja mahdolliset muutokset Vantaan tapahtumakalenterista. 

Lisätietoja: museoamanuenssi Karoliina Junno-Huikari, 040 187 3143, karoliina.junno-huikari@vantaa.fi

Vantaa Triathlon kisataan Kuusijärvellä 10-11.6.2023 – tapahtuma vaikuttaa liikennejärjestelyihin

Vantaa Triathlon järjestetään kaksipäiväisenä kilpailuna Kuusijärven ulkoilualueella 10.–11.6. Tapahtuman ajan mm. Vanhalla Lahdentiellä on poikkeavia liikennejärjestelyjä.

10.–11.6. Kuusijärvellä järjestettävän Vantaa Triathlonin pääsarjana kisataan sprinttimatkan (uinti 750 m, pyöräily 20 km ja juoksu 5 km) ja joukkueviestin (uinti 200 m, pyöräily 5,3 km ja juoksu 1,5 km) Suomen mestaruuksista.

Tapahtumassa järjestetään lisäksi useita muita lähtöjä, joista löytyy jokaiselle kisaajalle sopiva matka ja sarja. Mukana on myös kokeilusarja, johon voi tulla kokeilemaan ja tutustumaan lajiin. Lisäksi lapsille ja nuorille on omat kilpasarjansa.

Vantaa Triathlonin sarjat:

  • SM Sprintti
  • SM Joukkueviesti
  • Suomen Cup
  • Special Triathlon
  • Puolimatka
  • Perusmatka
  • Kuntosarjat
  • Lastensarjat
  • Joukkueviesti

Kilpailun ajan Kuusijärven alueella on poikkeavia liikennejärjestelyjä Vanhalla Lahdentiellä klo 8.00–19.00. Huomaathan myös, että Kuusijärven parkkipaikka on tapahtuman käytössä ja suljettu pe 9.6 klo 14.00 – su 11.6 klo 20.00.

Kilpailun järjestävät TriForFun yhdessä Triathlon Vantaa - ja HTU Stadi -seurojen kanssa.

Vantaa Triathlon toimii myös Vantaan Kestävyyskierroksen kolmantena osakilpailuna. Kestävyyskierroksen voittajat selviävät 14.10. järjestettävässä Vantaan Maratonissa.

Kestävyyskierroksen järjestävät yhdessä Vantaan kaupungin kanssa Vantaan Hiihtoseura, Pihkaniskat, TriForFun, Cycle Club Helsinki ja Kenttäurheilijat -58. Tapahtumat toimivat itsenäisinä kilpailuina, mutta yhdessä ne muodostavat Vantaan kestävyyskierroksen.

Lisätiedot:
vantaatriathlon.fi
vantaa.fi/kestavyyskierros

Vantaa Triathlon: Marko Riitijoki, info@vantaatriathlon.fi, p. 050 3377537